Política de galetes

ABAST DE LA POLÍTICA I CONFIGURACIÓ DE GALETES

Aquesta política és d’aplicació a les pàgines web, a determinats accessos optimitzats per a dispositius mòbils (Accelerated Mobile Pages, d’ara endavant AMP) i/o a aplicacions mòbils (en endavant, de manera conjunta, els Serveis). Els Serveis són gestionats per les empreses que pertanyen al Grup PRISA que apareixen llistades a l’enllaç següent:

Així mateix, us informem que l’usuari en qualsevol moment pot rebutjar o configurar l’ús de les galetes a través dels següents tipus de configuració depenent de la forma de navegació que utilitzi:

 • Navegació per les pàgines web del Grup PRISA utilitzant un ordinador o dispositius mòbils: L’usuari pot accedir a la configuració clicant l’enllaç següent:


Configuració

 

 • Navegació per les pàgines webs AMP de el Grup PRISA: L'usuari pot configurar l'ús de Galetes accedint a la Política de Galetes mitjançant l'enllaç al peu de lloc web.
 • Ús d'aplicacions mòbils de el Grup PRISA: L'usuari pot configurar l'ús de Galetes accedint a l'apartat de Configuració / Configuració de galetes de l'aplicació.

QUÈ SÓN LES GALETES?

Les galetes, i altres tècniques similars, són fitxers de text, imatge o rutines que el servei al qual s’accedeix instal·la o executa a l’equip o dispositiu (PC, mòbil, tauleta, etc.) de l’usuari per registrar l’activitat de la seva navegació a través de les pàgines i seccions dels Serveis del Grup PRISA.

Les galetes s’associen únicament a un codi (ID) que identifica el dispositiu i/o el navegador que utilitza en cada visita, per la qual cosa no proporcionen referències que permetin deduir altres dades personals de l’usuari.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE L’ÚS DE LES GALETES EN ELS SERVEIS DEL GRUP PRISA?

El responsable és PROMOTORA DE INFORMACIONES, SA, amb domicili a Gran Vía, 32, 28013 Madrid (en endavant, PRISA), amb CIF: A-28/297059, inscrita en el Registre Mercantil de Madrid al tom 2836 general, 2159 de la secció 3a del Llibre de Societats, foli 54, full número 19.511, inscripció 1a.

Adreça electrònica del delegat de Protecció de Dades del Grup PRISA: dpo@prisa.com

PER QUÈ UTILITZEN LES GALETES ELS SERVEIS DEL GRUP PRISA?

Els Serveis del Grup PRISA utilitzen galetes per:

a) oferir a l’usuari continguts i informació més adequats als seus interessos i facilitar-li la navegació a través dels nostres Serveis,

b) registrar les preferències de l’usuari i proporcionar-li un accés més ràpid,

c) personalitzar els Serveis que ofereix el Grup PRISA facilitant i oferint a cada usuari informació que és o pot ser del seu interès, basant-se en l’ús que fa d’aquests Serveis,

d) conèixer tots els Serveis del Grup PRISA sol·licitats pels usuaris, de manera que puguin facilitar o oferir informació adequada als gustos i preferències de cada usuari i

e) personalitzar els anuncis que s’insereixen en els Serveis del Grup PRISA basant-se en les preferències i interessos de l’usuari, ja siguin seleccionats pel Grup PRISA o bé pels mateixos anunciants o els seus representants a través dels intermediaris i operadors publicitaris.

A més, els usuaris que es registrin, o que iniciïn sessió i naveguin autenticats, es poden beneficiar d’uns Serveis més personalitzats i orientats al seu perfil. Aquests usuaris autoritzen expressament l’ús de la informació de registre amb aquesta finalitat, sense perjudici del seu dret a rebutjar o deshabilitar l’ús de galetes. Tota la informació es tracta d’acord amb el que indica la política o clàusula de privacitat que hagi acceptat l’usuari en registrar-se, i d’acord amb el que indica aquesta Política de galetes.

QUINS TIPUS DE GALETES HI HA EN ELS SERVEIS DEL GRUP PRISA I QUINES FINALITATS TENEN?

En funció de la durada, les galetes es poden dividir en:

 • Galetes de sessió: expiren quan l’usuari tanca el navegador i s’esborren de l’ordinador o dispositiu en aquell moment.
 • Galetes persistents: expiren en funció de quan es compleixi l’objectiu per al qual serveixen (per exemple, perquè l’usuari es mantingui identificat en els Serveis del Grup PRISA) o bé quan s’esborren manualment.

En funció de qui crea la galeta es classifiquen en:

 • Galetes pròpies: són les que envien a l’ordinador o dispositiu de l’usuari els nostres Serveis i són gestionades exclusivament pel Grup PRISA.
 • Galetes de tercers: les que són enviades per entitats alienes al Grup PRISA i que s’activen quan s’accedeix des dels nostres Serveis a xarxes socials, en visualitzar vídeos o en accedir a anuncis publicitaris.

QUINES GALETES ES PODEN INSTAL·LAR EN ELS SERVEIS DEL GRUP PRISA?

L’accés als Serveis del Grup PRISA implica que es puguin instal·lar les galetes, pròpies i/o de tercers, que es detallen al requadre següent:

 

Tipus de Galetes

Descripció

Finalitat / informació

Termini de tractament

Rendiment

Aquestes galetes s’utilitzen per millorar  la navegació de l’usuari i optimitzar el funcionament dels nostres Serveis. Emmagatzemen configuracions de Serveis perquè no els hagi de reconfigurar cada vegada que ens visiti.

Ajustos de volum de reproductors de vídeo o so, les velocitats de transmissió de vídeo que siguin compatibles amb el navegador de l’usuari, els objectes guardats al “cistell de la compra” en els serveis de comerç electrònic, etc.

Persistents

Analítiques

Cada vegada que un usuari visita un servei, una eina d’un proveïdor extern genera una galeta analítica a l’ordinador de l’usuari. Aquesta galeta, que només es genera en la visita, serveix en les properes visites als serveis del Grup PRISA per identificar de manera anònima el visitant.

Permetre la identificació anònima dels usuaris navegants a través de la galeta (identifica navegadors i dispositius, no persones) i, per tant, la comptabilització aproximada del nombre de visitants i la seva tendència en el temps. Identificar de manera anònima els continguts més visitats i més atractius per als usuaris. Saber si l’usuari que està accedint és nou o repeteix visita. Tret que l’usuari decideixi registrar-se en un servei del Grup PRISA, la galeta no anirà mai associada a cap dada de caràcter personal que el pugui identificar directament. Aquestes galetes només s’utilitzen amb propòsits estadístics que ajudin a optimitzar i millorar l’experiència dels usuaris en el Servei.

Persistents

Publicitat pròpia

Aquest tipus de galetes permeten ampliar la informació dels anuncis mostrats a cada usuari anònim en els serveis del Grup PRISA.

Entre altres, emmagatzemar la durada o freqüència de visualització de posicions publicitàries, la interacció amb aquestes, o els patrons de navegació i/o comportaments de l’usuari, ja que ajuden a conformar un perfil d’interès publicitari. D’aquesta manera, permeten oferir publicitat afí als interessos de l’usuari.

Persistents

Publicitat de tercers

A més de la publicitat gestionada pels Serveis propis, Grup PRISA ofereix als seus anunciants l’opció de servir anuncis a través de tercers (ad-servers).

D’aquesta manera, anunciants, operadors publicitaris i altres intermediaris poden emmagatzemar galetes a través dels serveis del Grup PRISA als navegadors o aplicacions dels usuaris, així com accedir a les dades que s’hi guarden. Les empreses que generen aquestes galetes tenen les seves pròpies polítiques de privacitat.

Persistents

Publicitat comportamental

Model publicitari basat en el comportament del consumidor del qual una galeta recull informació anònima sobre hàbits de navegació.

La finalitat és oferir a l’usuari publicitat d’acord amb els seus interessos.

Persistents

Registre

Les galetes de registre es generen una vegada l’usuari s’ha registrat o després d’haver obert la seva sessió, i s’utilitzen per identificar-lo en els serveis.

Mantenir l’usuari identificat, fins i tot si tanca el nostre lloc o el navegador, de manera que quan torni a entrar al mateix lloc continuarà identificat. Si l’usuari tanca la sessió s’elimina aquesta galeta i la propera vegada que entri al servei haurà d’iniciar sessió per estar identificat. Comprovar si l’usuari està autoritzat a accedir a certs serveis, per exemple, per participar en un concurs. A més, alguns serveis poden fer servir connectors amb xarxes socials com Facebook o Twitter. Quan l’usuari es registra en un servei amb credencials d’una xarxa social, autoritza la xarxa social a guardar una galeta persistent que recorda la seva identitat i li garanteix l’accés als serveis fins que expira. L’usuari pot esborrar aquesta galeta i revocar l’accés als serveis mitjançant xarxes socials actualitzant les seves preferències a la xarxa social que específica.

Persistents

Geolocalització

Aquestes galetes són totalment anònimes i només s’utilitzen per ajudar a orientar el contingut a la ubicació de l’usuari.

Aquestes galetes s’utilitzen per esbrinar en quin país es troba l’usuari quan se sol·licita un servei.

De sessió

COM ES DESHABILITEN LES GALETES?

Tal com indica l’apartat 1 d’aquesta política, en accedir al Servei, l’usuari veu un avís de galetes en el qual se l’informa de la manera en què pot donar o rebutjar el seu consentiment a instal·lar les galetes.

A més, l’usuari es pot oposar a l’ús de determinades galetes mitjançant els serveis següents:

 • http://www.criteo.com/deactivate-criteo-banners/
 • http://youronlinechoices.eu/
 • http://www.networkadvertising.org/choices/
 • http://www.aboutads.info/choices/

D’altra banda, l’usuari en tot moment pot habilitar o eliminar les galetes a través de la configuració del navegador que utilitzi en el seu dispositiu o terminal. A continuació, li facilitem l’accés a pàgines informatives dels principals navegadors d’internet per a la configuració de galetes:

 • Configuració de galetes per a Google Chrome
 • Configuració de galetes per a Mozilla Firefox
 • Configuració de galetes per a Internet Explorer
 • Configuració de galetes per a Safari

 

QUÈ PASSA SI ES DESHABILITEN LES GALETES?

En cas que es deshabilitin les galetes, no podrem mantenir les preferències de l’usuari i algunes funcionalitats dels Serveis del Grup PRISA poden quedar inoperatives, de manera que no poden oferir serveis personalitzats.

QUI SÓN ELS DESTINATARIS DE LA INFORMACIÓ I COM AFECTA L’ÚS DE GALETES A LA PROTECCIÓ DE LES DADES PERSONALS?

La informació obtinguda a través de les galetes del Servei la coneixeran les empreses col·laboradores, així com els anunciants i altres operadors, com intermediaris i agents publicitaris, amb les finalitats descrites en aquesta política.

Per conèixer les empreses col·laboradores que incorporen les seves galetes als nostres Serveis i què fa cada empresa, quines dades recopila i com les fa servir, accedeix al botó de Vegeu els nostres socis en la pantalla de Configuració corresponent.

 

La majoria de les galetes recopilen informació anònima, que no permet obtenir la identitat de l’usuari, tot i que alguns dels codis que s’inclouen serveixen per singularitzar o individualitzar el navegador o aplicació del dispositiu utilitzat, i pot ser d’aplicació la normativa en matèria de protecció de dades personals. Per això, la informació que s’obté per mitjà de les galetes es tracta amb les finalitats indicades en aquesta Política de galetes.

Així mateix, aquesta informació també la tracten les empreses que proveeixen galetes amb les finalitats indicades en les seves respectives polítiques de privacitat, accessibles a través del botó Vegeu els nostres socis de la pantalla de Configuració corresponent.

No obstant això, tenint en compte que aquests codis no permeten la identificació de l’usuari, no són aplicables els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació i portabilitat reconeguts en la normativa de protecció de dades, tret que l’usuari sigui capaç d’aportar informació addicional que permeti vincular la seva identitat amb els codis identificadors de les seves galetes.

En cas de considerar vulnerat el dret a la protecció de dades, l’usuari pot interposar una reclamació davant de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es) o davant del delegat de protecció de dades del Grup PRISA (dpo@prisa.com).

D’altra banda, informem l’usuari que alguns dels nostres proveïdors, socis i col·laboradors, així com els anunciants, operadors i agents publicitaris esmentats poden estar ubicats als Estats Units i altres països amb una legislació que no ofereix un nivell de protecció de dades equivalent a l’europeu; no obstant això, alguns d’ells sí que aporten garanties adequades en matèria de protecció de dades mitjançant la seva adhesió al marc de treball de l’Escut de Privacitat (més informació a www.privacyshield.gov). Aquestes circumstàncies s’indiquen en les respectives polítiques de privacitat d’aquestes entitats, algunes de les quals estan accessibles a través del botó Vegeu els nostres socis de la pantalla de Configuració corresponent.

ACTUALITZACIONS I CANVIS EN LA POLÍTICA DE PRIVACITAT/GALETES:

Els Serveis del Grup PRISA poden modificar aquesta Política de galetes en funció d’exigències legislatives, reglamentàries, o amb la finalitat d’adaptar aquesta política a les instruccions dictades per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, per això s’aconsella que l’usuari la visiti periòdicament.

 

Subir al inicio de la página